Унгарското правителство открито е заело руска позиция. Това каза Доналд Туск,

...
Унгарското правителство открито е заело руска позиция. Това каза Доналд Туск,
Коментари Харесай

Туск: Правителството на Орбан открито мина на страната на Русия

Унгарското държавно управление намерено е " заело съветска позиция ". Това каза Доналд Туск, който се чака да стане идващият министър председател на Полша. 

Запитан за възможните му договаряния с унгарския министър-председател Виктор Орбан, Туск сподели, че няма смисъл да се пробва да убеждава Орбан в каквото и да било. " Имаме работа с държавно управление, което намерено мина на съветските позиции... Нека бъдем почтени. Неговите връзки с Москва и Путин са органични и не мисля, че в случай че го увещавам, това ще може да промени отношението му ", сподели той пред TVN 24, представен от " Европейская истина ".

Туск означи, че държавното управление на Орбан блокира решенията, съгласно които Полша би трябвало да получи 800 милиона евро от Европейски Съюз за оръжия, трансферирани на Украйна.

„ Ядосан съм, че в последния миг – когато те бързат да не изтърван парите си... не можаха да решат с Орбан толкоз значим въпрос за нас като 800 милиона евро за оръжия “, сподели той, имайки поради държавното управление на Матеуш Моравецки.

Туск даде обещание, че ще бъде корав на Европейския съвет, където ще се разискват значими въпроси, свързани с Украйна.

„ Убеден съм, че през днешния ден множеството водачи ще вземат под внимание мнението на Полша, когато става дума за украинския въпрос, както и за Унгария и Орбан. “
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР